ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Ο βελονισμός μπορεί να επιδράσει θετικά και ποικιλότροπα :

α) μειώνει την όρεξη και τη βουλιμία

β) ενεργοποιεί τον μεταβολισμό

γ) οδηγεί στην ψυχική ηρεμία και ισορροπία

δ) προκαλεί τοπική λιπόλυση και σύσφιξη

O βελονισμός,επιδρώντας στο κέντρο της όρεξης και του κορεσμού, που βρίσκονται στον υποθάλαμο, προκαλεί μείωση της όρεξης, μετριάζει τις βουλιμικες κρίσεις και μειώνει το χρόνο κορεσμού.

Με την επίδραση του βελονισμού μεγιστοποιείται η έκκριση ενδορφινών, των αγχολυτικών ενδογενών ουσιών από το νευρικό μας σύστημα, πετυχαίνοντας την επιθυμητή ψυχική ηρεμία.

Ειναι μία ιατρική μεθοδος που γίνεται εύκολα, γρήγορα, χωρίς παρενέργειες που βοηθά τον ασθενή να διατηρήσει το βάρος του καθώς ομαλοποιεί τον μεταβολισμό και μειώνει το λιπώδη ιστό δραστικά  και αποτελεσματικά. Στις περιοχές μεγάλης συγκέντρωσης λιπώδους ιστού (κοιλιά, γοφοί), επιτυγχάνεται τοπική λιπόλυση και παράλληλη σύσφιξη με την εισαγωγή ειδικών βελονών λιπόλυσης,οι οποίες συνδέονται με συσκευές ηλεκτροβελονισμού.

Οι βελόνες παραμένουν στο σώμα περίπου 30 έως 40 λεπτά ανά συνεδρία.

Πραγματοποιούνται δύο συνεδρίες την εβδομάδα.

Ο συνολικός αριθμός συνεδριών, εξαρτάται από το σύνολο των κιλών που επιθυμούμε να μειώσουμε. Ο ιδανικός ρυθμός απώλειας βάρους για έναν μέσο ενήλικα, υπολογίζεται στα 3-4 κιλά μηνιαίως.

Πάντοτε οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι μιας χρήσεως.

Έκτός του σωματικού βελονισμού πραγματοποιείται παράλληλα σε κάθε συνεδρία

  • ωτοβελονισμός
  • ηλεκτροβελονισμος (ΤΟΠΙΚΉ ΛΙΠΌΛΥΣΗ)
  • ημιμόνιμες βελόνες στα αυτιά,( παρατεταμένη και συνεχή επίδραση του βελονισμού)
  • ΜΟΞΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.. Η μοξοθεραπεία αφορά στην θεραπευτική και ευεργετική δράση του φυτού Artemisia Vulgaris (στην Ελλάδα, η γνωστή σε όλους αψιθιά), η οποία προάγει τον γρήγορο κορεσμό κατά τα γεύματα.
    Οι συνεδρίες είναι απαραίτητο να συνδυάζονται με την έναρξη ολιγοθερμιδικής δίαιτας καθώς και με τακτική αερόβια άσκηση του ατόμου.
Share This