ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Το lifting με βελονισμό μπορεί να είναι σχετικά πρόσφατη μέθοδος για τη Δύση -και ιδιαίτερα δημοφιλής στους αστέρες του Χόλιγουντ-, αλλά ανήκει στις πανάρχαιες μεθόδους της Ανατολής. Βασίζεται στις αρχές της κινεζικής ιατρικής, που χρονολογείται από το 1000 π.Χ.

Με τον βελονισμό θεωρείται ότι ενδυναμώνεται το Qi, η ζωτική ενέργεια που ρέει στα ενεργειακά κανάλια του σώματος, τους λεγόμενους μεσημβρινούς, στους οποίους βρίσκονται και τα σημεία βελονισμού. Μάλιστα, σύμφωνα με τη φυσιολογία των οργάνων, στην κινεζική ιατρική το όργανο που είναι στενά συνδεδεμένο με το δέρμα και είναι υπεύθυνο για την υγεία του είναι οι πνεύμονες.

Προσφέρει μια εναλλακτική λύση για την αναζωογόνηση του προσώπου, χωρίς τον πόνο και τις πιθανές επιπλοκές μιας χειρουργικής επέμβασης. «Ο κοσμητικός βελονισμός» «επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης με αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Με βάση τις αρχές της κινεζικής ιατρικής και του βελονισμού, βοηθάμε σωματικά και ψυχικά τον άνθρωπο, ώστε να αισθάνεται και να δείχνει νεότερος».

Για την ολοκλήρωση ενός κύκλου θεραπείας απαιτούνται 12-14 συνεδρίες, ωστόσο από τις πρώτες συνεδρίες τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι αισθητά. Μάλιστα, σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «International Journal of Clinical Acupuncture» αναφέρεται ότι μετά την εφαρμογή του κοσμητικού βελονισμού σε 300 ασθενείς τα αποτελέσματα ήταν ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου αγγίζει το 90% και η διάρκεια του αποτελέσματος φτάνει τα 2 χρόνια.

Share This